#YOGADAY news: Sorina Fredholm în programul nostru

Iubește zilele de luni pentru că atunci când face ce-i place n-are niciun motiv să nu aștepțe cu entuziasm un nou început de săptămână. Sorina Fredholm este yoga teacher și healthy woman în proiectul "The Clean Eat Plan", proiect care își propune să schimbe viața celor din jur prin soluții simple la probleme complicate: "Noi ce mâncăm astăzi?".

Yoga teacher la #YOGADAY, eveniment pe care îl organizăm duminică pe 20 mai, Sorina susține clasa "Mindful Summer Yoga" și seminarul de alimentație și nutriție despre care poți citi mai multe chiar aici

Suntem curioși să-i aflăm planurile, așa că am provocat-o la 5 întrebări. Ce ne pregătește la #YOGADAY?

16_Warrior 2.jpg

1. Monday. You love Mondays, nu-i așa? Povestește-ne despre proiectul tău Monday App.

I love every day! 😍 Ideea de Monday a pornit de la Blue Monday, a treia zi de luni din Ianuarie, considerată cea mai deprimantă zi din an pe motive de vreme, bani, rezoluții eșuate. Așa că, am decis că zi de luni pentru noi va fi Orange Monday, deoarece portocaliu este culoarea opusă albastrului și obiectivul nostru este de a inversa toți acești factori negativi și de a ajuta oamenii să facă o transformare pozitivă în viața lor. Monday este o platformă care adună experți în sănătate, nutriționiști, sportivi, ambasadori ai unui stil de viață sănătos, care creaza programe dedicate celor ce își doresc și au nevoie să facă o schimbare de stil de viață. Și vine sub forma unei aplicații mobilei IOS și Android, accesibilă și ușor de folosit. Am lansat-o în România în  lunaAprilie, iar in acest moment platofrma conține 4 planuri dezvoltate de Anca Bucur, 5 X World Fitness Champion, Andreea Raicu, Healthy Living Icon, Joseph Hadad, Celebrity Chef și eu, Health Coach & Yoga Instructor.

Planul creat de mine se numește "The Eat Clean Plan" și combină mâncarea hrănitoare bazată pe puterea plantelor, mișcarea conștientă prin practica yoga și ritualuri inspiraționale și transformaționale pentru viața de zi cu zi, despre acest proiect povestim la #YOGADAY, în cadrul seminarului de alimentație și nutriție care are loc la ora 14.00.

2. Despre ce povestim la YOGA DAY? Ce aflăm de la tine? Ce descoperim aici, în urma atelierul de alimentație pe care urmează să îl susții?

La atelierul de nutriție vom povesti despre procesul de MEAL PREP sau cum să scapi de stresul gătitului. Multe persoane se confruntă cu aceleași situații: “Eu ce mănânc astăzi? Ce voi comanda la prânz? sau “Ce voi găti la cină?”, iar majoritatea ajung în bucătărie înconjurați de ingrediente, fără să știe ce să facă sau de unde să înceapă. De cele mai multe ori renunță la obiectivele lor de sănătate, pentru că nu au un plan. Îmi propun să arăt cum poți să ai mese sănătoase și delicioase în fiecare zi, într-un mod ușor și fără să petreci prea mult timp în bucătărie. În cele din urmă, ne jucăm cu ingredientele și obținem niște măncaruri super-delicioasele, ușor de preparat, rețete simple, dar hrănitoare, de care te poți bucura oricând pe tot parcursul zilei.

_MG_1508.jpg

3. Avem grijă de corpul nostru cu ajutorul ingredientelor sănătoase, dar și cu ajutorul mișcării. Povestește-ne despre clasa de yoga pe care urmează să o susții la YOGA DAY? Ce învățăm? 

Clasa de yoga va fi plină de energie, vom pune accent pe asane și tehnicile lor corecte, vom echilibra respirația și ne vom ghida atenția către interior. Sesiunea este menită să ofere focus, forță și flexibilitate și să te aducă în cea mai bună formă fizică și mentală. Vom explora conexiunea dintre corp, respirație și minte, avand ca rezultat creșterea nivelului de conștientizare.

4. Spune-mi cum să convingem un începător că e timpul să “start the yoga thing”. Cum îl motivăm? Tu cum ai început?

Pasiunea mea pentru yoga a început într-o vacanță. Iar după câțiva ani de “yoga escapes” și saltele cumpărate, am decis că trebuie să fac ceva poate mai curajos pentru a reuși să transform această practică într-un obicei natural, așa am ajuns să urmez un curs de 200 ore de yoga, cu ajutorul căruia am obținut o certificare sau oportunitatea de a deveni profesor.

Astăzi este un ritual zilnic și este modul meu de a-mi antrena corpul și mintea. Un obicei pe care îl pot strecura destul de ușor în rutina de dimineață. Îmi revitalizează corpul și mintea, yoga este o sursa excelentă de energie!

Pentru mine, yoga este și un tip complet de exercițiu, posturile îmi oferă focus, forță și flexibilitate. Iar cel mai important, pe măsura ce practica mea evoluează, ajung să înțeleg și să observ beneficiile, încep să îmi observ comportamentul și relațiile cu cei din jur, să dedic atenției interiorului, să îmi observ mai bine emoțiile și gândurile. Yoga îmi îmbunătățește calitatea vieții, în toate aspectele ei.

Iar celor care spun că nu au timp pentru o oră întreagă de yoga, le-aș spune: nu renunța! Salutul Soarelui de exemplu este o modalitate excelentă de a-ți menține corpul sănătos și de a începe un ritual zilnic. Iar constanța este importantă în practică. 

Cred ca este mai important să practici în fiecare zi câte 10-15 minute decât sa mergi la o clasă de yoga o dată pe săptămână, doar așa poți înțelege cu adevărat beneficiile acestei practici. Ne vedem la YOGADAY pe saltea, să povestim despre cum să-ți construiești un stil de viață sănătos. 

5. Unde te găsim? Unde te urmărim? Ce proiecte intenționezi să demarezi în vara ce urmează? La ce să ne așteptăm?

Pe canalele mele de social media, în special pe Instagram unde sunt foarte activă și unde încerc să-i inspir prin toate actiunile mele și stilul meu de viață și pe cei din jur. Următorul pas pentru Monday App este să îl lansăm și în Suedia, cu experți de sănătate locali. Dar până atunci, îi invit pe cititorii YogaCity să ne urmărească update-urile aici, pe mondaylifestyle.com.


"Mindful Summer Yoga" este clasa de yoga pe care Sorina o susține la YOGADAY, duminică pe 20 mai. YOGADAY este cel mai așteptat eveniment al primăverii, timp de o zi orașul se schimbă, iar noi găzduim unul dintre cele mai mari evenimente de yoga din București. Workshopuri, seminarii și ateliere dedicate, toate sub un singur acoperiș. Vrei să ni te alături? Verifică programul de clase și fă-ți o rezervare online. Nu contează că ești a newbie sau un super pasionat, clasele noastre sunt așa de prietenoase, căci o să-ți dorești să rămâi alături de noi la ceai și la povești.