Drink like a yogi: limonadă cu lămâie și turmeric

Signed by V for Verde

 

Ce faci atunci când viața îți dă lămâi? Răspunsul este: o limonadă cu turmeric, desigur. De ce? Pentru că este un puternic antidepresiv natural.

Turmericul este cel mai puternic antioxidant descoperit până în prezent. El ajută și protejează ficatul în lupta sa cu toxinele și are efecte uimitoare asupra celulelor canceroase. Mai mult decât atât, el ajută la purificarea sângelui, la eliminarea toxinelor, ceea ce va rezulta o piele strălucitoare și lipsită de imperfecțiuni, scade nivelul de colesterol, vindecă durerile de stomac, balonarea și problemele vezicii biliare. Există studii care confirmă că are efecte pozitive asupra persoanelor predispuse la Altzheimer și tratează cancerul de piele.

Lămâia are capacitatea de a ne alcaliniza organismul și contribuie, de asemnea, la sănătatea ficatului și la eliminarea toxinelor. Cea mai bună metodă de a-ți începe ziua este, da – un pahar de apă călduță cu lămâie – care va ajuta sistemul digestiv și procesul de detoxifiere a ficatului. Lămâile stimulează mișcările intestinale, purifică sângele și protejează sistemul imunitar grație conținutului mare de vitamina C. Tot datorită proprietăților de alcalinizare, lămâile pot lupta și împotriva inflamațiilor.

Limonada cu turmeric Yoga City.jpg

LIMONADA CU TURMERIC

Și puțin ghimbir...

Turmericul și depresia

Într-un studiu recent a fost demonstrat că ingredientul activ din turmeric – curcumina – egalează efectele fluoxetinei (o substanță ce se regăsește în multe medicamente antidepresive, de exemplu Prozac):

„Este o nouă și surprinzătoare utilizare a acestui medicament natural. Oamenii cu despresie înregistrează inflamații la un nivel ridicat în creier. De asemena, oamenii depresivi au un nivel scăzut al neurogenezei ăn creier, ceea ce înseamnă ca produc mai puține celule cerebrale. Curcumina este atât un agent antiinflamator, cât și un stimulent puternic al neurogenezei.” – Dr. Ajay Goel (Baylor Research Institute and Charles A Sammons Cancer Center)

Rețeta de limonadă cu turmeric

Ingrediente:

  • 4 pahare de apă filtrată sau apă minerală
  • 2 linguri de turmeric ras sau pudră
  • 4 linguri de sirop de arțar, miere sau stevie
  • Sucul de la o lămâie jumătate sau lime
  • opțional: poți adăuga și puțin ghimbir ras pentru un plus de superalimente
  • combină toate ingredientele într-o carafă, amestecă și servește-o cu o felie de lămâie decor

Surse: 1 2 3

TasteLaura Calin