Mi-am facut abonament lunar la un restaurant raw vegan

Inbox plin, tic tic tic sunet de tastatura, in fundal se aude o imprimanta si un vaj vaj de la fereastra, semn ca inca e iarna. Este aproape 13.00, iar eu nu mi-am dezlipit ochii de la ecran.

Fiecare e-mail pe care il primesc este un alt deadline ce imi aminteste ca fiecare proiect este bineinteles…la fel de urgent. Din fericire, in acest an mi-am propus sa prioritizez ceea ce conteaza cu adevarat, iar ora 13.00 imi spune ca e timpul pentru un pranz simplu si hranitor, apoi ma voi intoarce la sutele de mail-uri care asteapta in casuta mea digitala.

Timpul a devenit cel mai frumos cadou pe care mi-l pot face, asa ca mi-am facut abonament lunar la un bistro local (Bistro Raw Vegan) care livreaza preparate sanatoase oriunde m-as afla, acasa sau la birou.

Am zis ca incep cu 21 de zile, un test pentru orice start: 21 de zile de preparate raw vegane despre care voi povesti cu drag in cele ce urmeaza. Dar mai intai, as vrea sa va povestesc despre procesul care m-a condus la aceasta alegere.

Nu stiu unde va petreceti voi jumatate din viata (si aici ma refer la cariera), dar eu ziua sunt full time yogi, full time manager intr-o agentie de publicitate, iar asta inseamna ca incerc (hei am zis ca incerc, please don’t judge) sa pastrez o atitudine pozitiva printre sutele de proiecte ce formeaza o avalansa de mici panici in fiecare zi.

Acest stil de lucru m-a impins usor usor sa incep sa mananc orice tip de fast launch de la orice delivery service. Pentru ca realitatea imi spunea ca ar trebui sa imi satisfac o nevoie imediata si apoi sa trec din nou la treaba. In fond, cine mai are acum timp sa manance?

Am incercat de toate: pizza junk (Domino’s Pizza) pizza buna rau fara prea multe pretentii (The Brothers), pizza ‘un pic mai sanatoasa’ cu blat integral si veggie (Fabbio Pizza), pizza de iesit la pranz cu colegii pentru primele zile de salariu (Stadio – Restaurant cu Atrium sau Animaletto Pizza Bar: #omg iubesc pizza lor), burgers de toate felurile (de la vegetarian Pukka Tukka – as zice cel mai bun din oras – pana la Modelier, Burgerz si Burger Van), libanez (Mezze, Picolo Mondo – cateva exemple), indian-pakistan (Haveli), turc (Divan), italian & meditarean cusine (Tratorria & others), proiecte digitale cu bucatarii mici si la inceput de drum (Sector Gurmand sau Yellow) - you name it.

Ce mancam astazi? Este mereu intrebarea de la ora 13.00.

Toate cautarile mele au condus in cele din urma la un singur gand: vreau rețete simple: fara prea mult tam tam, vreau sa inteleg ce si de ce mananc. Nu vreau “coquelet de Bretagne”, vreau o sincera mancare de linte si un urban juice din caju cu miere. Atat de simplu.

Vreau sa raman in buget: cu totii avem facturi de platit la sfarsitul fiecarei luni, dar asta nu inseamna ca trebuie sa accept bulion in mancare si vegeta care coloreaza o supa fara prea mult efort.

Vreau sa am o alimentatie variata: nu vreau pizza, paste, pizza, paste si o salata, iar apoi sa o iau de la capat. Vreau bulgur, branzica de caju, spirulina, mazare si pastai, mancare de linte, hummus cu gust de ‘acasa’ , dulciuri fara zahar. Se poate? Da, se poate.

Vreau sa stiu ce mananc: este ora pranzului, nu vreau sa lesin pe tastatura imediat dupa masa, vreau sa continui in flow ceea ce am inceput deja. Masa de pranz ar trebui sa furnizeze energie, nu sa o consume.

Vreau sa castig timp: nu vreau sa ma mai gandesc la aceasta intrebare: “ce mananc astazi?” Nici nu stiam ca exista abonamente lunare si ca cineva poate alege ceea ce as fi ales si eu.

21days challenge: 21 de zile de preparate raw vegane sau primul meu abonament lunar

Am sa dedic ultima fotografie iubitorilor de #dulcesanatos cu ingrediente alternative: torturi raw vagane preparate cu dulce din miere nefiltrata, o nebunie de nuci hranitoare, pudra de roscova si cacao naturala.

Luni: am comandat crema de dovleac, mancare de pranz, juice de telina si desert taw vegan cu migdale, cocos ci cacao.

Luni_Raw Vegan Vegetarian recipe Yoga City1.jpg

Marti: am comandat falabel cu salata tabbouleh, crema de mazare, iar capsunele le-am cumparat din piata.

Miercuri: am comandat sarmalute cu mamaliga si branza de caju, ciuperci pleurotus cu telina prajita (un pic), salata verde si desert raw vegan cu zmeura si roscova.

Miercuri_Raw Vegan Vegetarian recipe Yoga City1.JPG

Joi: am comandat crema de legume, bulgur cu legume si hummus.

Joi_Raw Vegan Vegetarian recipe Yoga City1.jpg

Vineri: am comandat crema de mazare, juice de fructe de padure, quinoa cu legume trase-n tigaie si desert raw vegan cu zmeura.

Vineri_Raw Vegan Vegetarian recipe Yoga City1.jpg

Deserturi raw vegane: combinatia mea preferata, raw vegan fara zahar si alte arome artificiale, doar ingrediente naturala. Am realizat poza la birou, m-am jucat putin cu cateva ingredientele pe care le gasim in compozitia dulciurilor.

Va invit si pe voi sa incercati un abonament lunar, eu comand digital de aici

FoodMia Munteanu