Yoga travel: practica yoga oriunde ai fi

Signed by Laura Călin.

 

Odată ce începi să practici yoga, cu greu reuşeşti să îţi începi dimineaţa fără să îţi întinzi salteaua, să respiri profund şi să îţi întinzi corpul în Salutul Soarelui. Fie că eşti sau nu “a morning person”, yoga devine parte din rutina ta urbană, un mod de a te concentra pe propriul corp, de a linişti mintea şi de a te pregăti de un nou început.

Ce facem însă atunci când vine perioada vacanțelor şi plecăm departe de studioul de yoga unde ne facem practica obişnuită sau de locul de acasă unde practicăm? Practică yoga oriunde ai fi.

Cum-sa-ajungi-o-yoga-girl_Laura-Calin_lauracalin.ro-6-1024x683.jpg
Cum-sa-ajungi-o-yoga-girl_Laura-Calin_lauracalin.ro-4-1024x683.jpg

1. Fă loc în bagajul tău pentru salteaua de yoga.

Şi e bine să știm că există saltele speciale numai bune de luat în călătoriile noastre, mai subţiri şi mai uşor de transportat. Practică yoga în camera de hotel, pe terasă, pe plajă sau în parc, oriunde găseşti un loc liniștit doar pentru tine.

2. Caută studiouri de yoga și experimentează alături de alţi profesori într-un proces de învăţare şi de adaptare.

Din experienţă proprie, nu există oraş european sau asiatic fără un studio de yoga. Fee-urile claselor sunt mai mari comparativ cu cele din România, însă experienţa este interesantă şi o poţi documenta, împărtășind astfel noile lucruri pe care le-ai învățat cu prietenii tăi de pe Instagram. Iată câteva hashtaguri folosite de mine pentru a-i inspira pe cei din jurul meu: #yogagirl #yogatravel #yogarome #yogabali

3. Concepe un flow special pentru vacanța ta: #holidayyoga.

Adică ne concentrăm pe un set de asane de 15 – 30 de minute care să ne păstreze corpul tonifiat şi flexibil şi care să prevină febra musculară atunci când ne întoarcem la practica obişnuită de acasă. La mine sunt nelipsite din această practică scurtă: Salutul Soarelui, Head Standing şi Lotusul.

4. Nu ai timp sau loc pentru asane? Atunci respiră.

Dacă nu găsești timp sau spaţiul potrivit pentru o scurtă sesiune de asane, atunci pregătește-te pentru câteva minute de exerciţii de respiraţie. Poți începe cu 10 minute pe zi, concentrează-te și observă respirația și senzațiile din vârful nasului. Inspiră, expiră şi lăsă mintea să se liniştească. Eu știu cât de obisitoarele pot fi vacanțele uneori, așa că nu uit să respir, așa îmi încarc din nou bateriile.

5. Observă lucrurile din jurul tău, nu doar pe saltea.

Practica yoga nu se oprește pe saltea, ea continuă și în viața de zi cu zi. Atenție, focus, concentrare: observă relația ta cu natura sau cu cei din jurul tău. Repetă acest exercițiu de fiecare dată atunci când minte ta fuge în trecut sau în prezent.

Let’s try it, #yogapeople.

PracticeLaura Calin