Jurnal de birou: ce mâncăm astăzi?

Signed by Mia Munteanu.

 

Timpul a devenit cel mai frumos cadou, așa că în primele zile din an mi-am făcut abonament lunar la un bistro local (Bistro Raw Vegan) care livrează preparate sănătoase oriunde m-aș afla, acasă sau la birou.

Un test pentru orice început de 2018: 21 de zile de preparate raw vegane despre care voi povesti cu drag în cele ce urmează. Dar mai întâi, aș vrea să vă povestesc despre procesul care m-a condus la această alegere.

Nu știu unde vă petreceți voi jumătate din viață (și aici mă refer la carieră), dar eu ziua sunt full time yogi, full time manager într-o agenție de publicitate, iar asta înseamnă că încerc (hei am zis că încerc, please don’t judge) să păstrez o atitudine pozitivă printre sutele de proiecte ce formează o avalanșă de panici în fiecare zi.

Acest stil de lucru m-a împins ușor usor să încep să mănânc fast lunch de la orice delivery service. Urgențele de la birou îmi spuneau că ar trebui să îmi satisfac o nevoie imediată și apoi să trec din nou la treabă.

Am încercat de toate: pizza junk (Domino’s Pizza) pizza bună rău, dar fără prea multe pretenții (The Brothers), pizza ‘un pic mai sănătoasă’ cu blat integral și veggie (Fabbio Pizza), pizza cu colegii în ziua de salariu (Stadio sau Animaletto Pizza Bar), burgers de toate felurile (de la vegetarian Pukka Tukka – aș zice cel mai bun din oraș – până la Modelier, Burgerz și Burger Van), libanez (Mezze, Picolo Mondo – câteva exemple), indian-pakistan (Haveli), preparate turcești (Divan), italian & meditarean cusine (Tratorria & others), proiecte digitale cu bucătarii mici și la început de drum (Sector Gurmand, Yellow) – you name it.

Prânz comandat de la  Bistro Raw Vegan .

Prânz comandat de la Bistro Raw Vegan.

Ce mâncăm astăzi?

  • vreau rețete simple: fără prea mult tam tam, vreau să înțeleg ce și de ce mănânc. Vreau o sinceră mâncare de linte și un urban juice din sfeclă, miere și semințe de cânepă.
  • vreau să rămân în buget: avem facturi de plătit la sfârșitul fiecărei luni, dar asta nu înseamnă că accept bulion în mâncare și vegeta care colorează o supă fără prea mult efort.
  • vreau să am o alimentație variată: nu vreau pizza, paste, pizza, paste și o salată. Vreau bulgur, brânzică de caju, spirulină, mazăre și păstăi, mâncare de linte, hummus cu gust de ‘acasă’ , dulciuri fără zahăr alb și arome naturale.
  • vreau să știu ce mănânc:  masa de prânz ar trebui să furnizeze energie, nu să o consume.
  • vreau să câștig timp: nici nu știam că există abonamente lunare și că pot câștiga timp.
 

21days challenge: preparate raw vegane

 
Luni : fresh de sfeclă, supă cremă de dovleac și crakers semințe dovleac și floarea soarelui, mâncare de praz, tort raw de ciocolată cu arahide crude, curmale și fulgi de cocos.

Luni: fresh de sfeclă, supă cremă de dovleac și crakers semințe dovleac și floarea soarelui, mâncare de praz, tort raw de ciocolată cu arahide crude, curmale și fulgi de cocos.

Miercuri : ciuperci la grătar pleurotus, țelină paie (prăjit în ulei de cocos), mămăliguță simplă și sarmale vegane. Tort raw din fructe de pădure: goji, fulgi de cocos, vanilie, sfeclă, unt de cacao.

Miercuri: ciuperci la grătar pleurotus, țelină paie (prăjit în ulei de cocos), mămăliguță simplă și sarmale vegane. Tort raw din fructe de pădure: goji, fulgi de cocos, vanilie, sfeclă, unt de cacao.

Vineri : supă cremă de mazăre, quinoa cu legume la grătar, pâinică din semințe și juice de căpșune.

Vineri: supă cremă de mazăre, quinoa cu legume la grătar, pâinică din semințe și juice de căpșune.

 
Marți : supă cremă de broccoli, falafel, salată tabbouleh și o porție proaspătă de căpșune (pe care le-am cumpărat de la Mega Image).

Marți: supă cremă de broccoli, falafel, salată tabbouleh și o porție proaspătă de căpșune (pe care le-am cumpărat de la Mega Image).

Joi : supă cremă de legume, pâinică preparată la bistro, bulgur cu legume, hummus sincer și banal cu semințe de susan. 

Joi: supă cremă de legume, pâinică preparată la bistro, bulgur cu legume, hummus sincer și banal cu semințe de susan. 

Desertul : am comandat acest mix într-o sâmbătă, acasă: felii de tort raw. Sunt vinovată pentru ‘decor’  am ales să mă joc cu ingredientele pe un platou alb.

Desertul: am comandat acest mix într-o sâmbătă, acasă: felii de tort raw. Sunt vinovată pentru ‘decor’  am ales să mă joc cu ingredientele pe un platou alb.

Eu comand digital abonamentul meu lunar aici.

TasteMia Munteanu