Drink like a yogi: apa de castravete, o băutură simplă

Signed by V for VERDE

 

Un program dezorganizat sau extrem de încărcat poate contribui la dezechilibrul organismului și chiar alimenta stările de anxietate. Împreună cu cei de la V for VERDE am căutat și am testat o mulțime de remedii și am realizat că cele mai simple sunt, de cele mai multe ori, cele mai eficiente. Unul dintre ele este apa de castravete.

Scade riscul unei boli cardiace

Desigur, aceste maladii pot fi prevenite cu ajutorul unui stil de viață sănătos și alegeri bune în ceea ce privește dieta, exercițiile fizice, dar și includerea apei de castravete în rutina zilnică. A fost demonstrat că are capacitatea de a reduce tensiunea arterială – unul dintre factorii de risc ai bolilor de inimă – ajutând rinichii să elimine excesul de sodiu din organism.

Previne slăbirea oaselor

Osteoporoza este o problemă seriosă, de factură cronic și te poate supune unui risc crescut de fracturi ale oaselor și este cu atât mai întâlnită la femeile ce se apropie de menopauză. Atunci când ne gândim la sănătatea oaselor, ne vin în minte termeni ca vitamina D, claciu și magneziu, însă și vitamina K este extrem de importantă. Castraveții sunt incredibil de bogați în vitamina K și fac oasele dense și puternice.

Previne deshidratarea

Deshidratarea are o mulțime de cauze: o zi caldă de vară, exerciții fizice extenuante sau pur și simplu au trecut ore bune fără să fi băut apă. Deshidratarea poate cauza probleme digestive, poate îngreuna circulația sau chiar ajuta la creșterea în greutate, căci multe persoane mănâncă atunci când, de fapt, le este sete. The National Institute of Health recomandă de la 6 până la 8 pahare de apă pe zi pentru un organism echilibrat: apa de castravete este delicioasă și te poate ajuta să bei mult mai ușor toate acele pahare de apă.

Reduce riscul de cancer

Apa de castravete, ca parte a unui stil de viață sănătos, oferă organismului vitamine, minerale și fibre care îl ajută să rămănă puternic. Mai mult decât atât, această băutură este foarte bogată în antioxidanți și alți compuși despre care studiile au arătat că au puterea de a de a apăra organismul de formarea și răspândirea celulelor canceroase.

Scade șansele bolilor cronice

Cancerul și osteoporoza nu sunt singurele boli cronice de care trebuie să-ți faci griji odată cu înaintarea în vârstă. Boli ale ochilor, diabetul sau Alzheimerul sunt maladii dificile și la fel de comune. Totuși, suita de antioxidanți din astravete pot ajuta la reducerea stresului din celule, pot încetini procesul de îmbătrânire a celulelor și previn multe boli care sunt strâns legate de acesta.

Ajută la reechilibrarea deficiențelor de vitamine și minerale

Să fim sinceri: mulți dintre noi încă integrează hrană procesată în dietele noastre, iar aceasta nu este o sursă bună pentru vitaminele și mineralele de care avem nevoie pentru a rămâne sănătoși. Deficiențele de vitamine și minerale sunt mai comune decât realizăm și pot cauza probleme ca oboseala, slăbirea oaselor și a mușchilor sau un sistem imunitar depresiv. Castraveții sunt bogați în nutrienți ca vitaminele A și C, care te pot ajuta în lupta cu deficiențele.

Previne pielea uscată

Expunerea la soare, la frig sau la cald și poluarea din aer contribuie la distrugerea pielii care rămâne uscată, roșie și inflamată. Apa de castravete poate ajuta, pentru că atunci când o bei, nu numai că îți hidratezi pielea din interior, dar aduci și un aport de vitamina B5, un nutrient necesar pielii, care o ajută să rămână frumoasă. Mai mult decât atât, poți folosi apa de castravete ca un tonic și te va ajuta să reduci inflamațiile și iritațiile, să-ți păstrezi pielea fină și curată.

Rețeta noastră preferată de apă de castravete include și câteva capșuni tăiate felii, 4-5 frunze de busuioc proaspăt, un castravete mare tăiat rondele și apă minerală. 

Apa de castravete Yoga City 1.jpg

Apa de castravete

Simplă și răcoritoare

TasteMia Munteanu