City Meditation: cum a fost la evenimentul organizat de noi

Signed by Mia Munteanu

 

Anul trecut, prima ediție City Meditation a reușit să adune sub acoperisul unei impresionate case din București, oameni faini care împărtășesc aceeași pasiune: yoga. Acum, în cel de-al doilea an, ne-am propus să ducem povestea și mai departe. Așa că ne-am dat întâlnire într-o duminică dimineață mai bine de 50 de pasionați de frumos. 

Un studio în inima orașului, lemn dulce de santal, ceai verde aromat și o sesiune caldă si calmă de meditație. Am întins saltelele într-un spațiu deschis pentru o sesiune matinală de learning și practice.

Ceremonia ceaiului și workshop de meditație

Bogația ceaiului verde în cea mai mică ceașcă. Frunză cu frunză. Aromat. Crescut în ferme locale și cules manual. Am aflat de la Ionela Popa că ceaiul este o calatorie atunci îl descoperi. Ionela este fondatoarea propriului magazin online și a blogului Gradina cu ceai. Ne-a povestit despre ritualul de selecție, pregătire și gustare.

Am continuat apoi povestea unei dimineți naturale alături de Avisek Mangaldharma, profesor de yoga la Praktiti School of Yoga. Workshopul de meditație a fost prietenos și relaxat, deloc ca la școală, un mix echilibrat între ceea ce era important să aflăm și ceea ce a fost necesar să practicăm: Avi ne-a ghidat pe parcursul celor 90 de minute, am practicam câteva asane (posturi de yoga pregătitoare pentru meditație), apoi am învățat câteva exerciții e pranayama (tehnici de respirație) și în cele din urmă am practicat aproape 60 de minute de meditație. 

City Meditation are loc o singură dată pe an, la început de toamnă și este un eveniment organizat de echipa noastră, așa că dragă cititorule...ne vom vedea cât de curând...în sezonul următor.

Mulțumim prietenilor noștri de la Urban Monkey, Harman Audio și Good Mood Dance Studio.